Yeşilçay Tatil Köyü ve Ağva

Uzun zamandır Ağva'ya gitmeyi istiyorduk. Havaların iyice güzelleşmesi ve haftasonlarını daha değişik geçirme isteği ile birlikte nihayet gittik ve gördük Ağva'yı. Bir değişiklik olsun hedefimiz açısında bu geziyi ele alırsak, iyiki de gitmişiz.

Ağva'da konaklama imkanı sunan bir çok otel,motel ve pansiyon var. Biz bunlar arasında Yeşilçay Tatil Köyü'nü seçtik. Seçmemizdeki en önemli sebep, diğer mekanlar genelde cuma-cumartesi veya cumartesi-pazar şeklinde paket olarak oda kiralarken burada tek gecelik oda kiralama imkanının olmasıydı. Sanırım içinde bulunan dönem ve yoğunluğa göre diğer yerlerde de bu imkan var. Daha önce giden arkadaşlarımdan kalınacak diğer yerlerin genelde küçük yerler olduğunu duymuştum. Kendi internet sitelerini inceledikten sonra da,buradaki kapasitenin diğer yerlere göre daha fazla olmaması sebebiyle kalite açısından da iyi bir tarafı vardır diye değerlendirdik.

Diğer konaklama mekanlarına göre öne çıkan bir özelliği küçük de olsa bir havuzunun bulunması. Ben havuz pek kullanılmıyordur diye düşünüyordum ama otelde kalan birçok misafir havuzun içinde ve çevresinde idi. Diğer bir özelliği ise, işletmenin kendisine ait olan bir tekne ile misafirlerine ücretsiz Göksu Nehri turuna çıkarması. Bu tur yaklaşık 45 dakika sürüyor ve en azından nehir etrafında yerleşim olan alanı turlamış oluyorsunuz. Tabi biz daha önce oradaki birçok mekanın misafirlerine temin ettiği deniz bisikletleri ile küçük bir tur atmıştık ama aynı yerleri pedal çevirmeden dolaşmak daha keyif verici oluyor. Otelin odaları ahşaptan yapılmış. Oda büyüklüğü ve temizliği konusunda söylenecek olumsuz bir özellik yok. Sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri açık büfe. Ama yemeklerdeki çeşit ve lezzet konusunda çok iyi diyemem, idare eder olarak yorumlayabilirim. Otelde kaldığınız zamanda ve yemeklerde alınan içecekler için ayrıca ücret ödüyorsunuz. Kalan kişilerin hoşça vakit geçirmelerini sağlayan bir diğer etkinlik de akşam yemeği ile başlayıp ateş başında devam eden canlı müzik, insana gençlik dönemlerindeki hatıralarını hatırlatıyor. Tesis konusunda herhangi bir beklenti içinde olmadan, normal derecede karnımı doyurup konaklanabilecek bir yer istiyorsanız kalınabilecek bir yer. İki kişilik odada gecelik kişi başı ücreti 180 TL. Tekne turu ve havuz olmayan başka bir mekanda bu ücret 150 TL oluyor. Daha ayrıntılı bilgiye şu adresten de ulaşılabilir : http://www.yesilcay.com.tr/

 Bir parantez de Ağva'ya açalım: Tahmin ettiğimden daha küçük ve karmaşası daha az bir yer buldum. Yaklaşık 100 kilometrelik bir yolculuktan sonra Ağva'ya varabiliyorsunuz. 3 alternatif yol var. 2'si 2. köprü yolundan Şile Yolu'na girip, Şile'den sonra sahil veya Teke yolunu seçmek. Üçüncü alternatif ise Kurtköy-Gebze yolundan yukarı çıkmak. Giderken sahil yolunu tercih ettik. Çift yönlü, inişli-çıkışlı ve virajlı bir yoldu. Dönüşü uzun olsa da Teke yolunda yapalım diye düşünüyorduk ama otelde konuştuklarımız Teke yolunun daha kötü olduğu dönüşü de sahil yolundan yapmamızın daha iyi olacağını söylediler. Ağva gerçekten küçük bir yer. Köylerle bağlantısını çıkarırsak, konaklama yerleri,marketler ve denize girilen sahil bölgesi toplam 3 kilometrelik bir çap içinde diyebiliriz. Sahili Karadeniz olduğu için dalgalı, yüzmek için değil sadece denize girmiş olmak için girilebilir. Sahil bölgesine girebilmek için, önce otopark parası sonra da kullanacaksanız şezlong parası vermeniz gerekiyor. Özetle, İstanbul'dan bir nebze olsa uzaklaşayım, biraz mavilik ve yeşillikler içinde kalayım, sessiz sakin bir ortamda kafamı dinleyeyim ve çok da yol katetmeyeyim diyorsanız Ağva tam bunları karşılayan bir yer.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ortalamanın Sonu

Çocuk Aktivite Merkezleri

Can Yayınları-Mini Kitap Serisi