Rotterdam'dan Taptaze Portakallar Geldi(Kir&Glass)

Nihayet İstanbul 2010 Külür Başketin kapsamındaki etkinliklerden birine katılabildik.İstanbul'un kardeş şehirlerinden biri olan Rotterdam'ın çeşitli sanat kurumlarının etkinlikleri İstanbul'da sahnelendi.Biz de Vuil&Glass'a(Kir&Glass) gittik.

Sahnelenen şey ne bir tiyatroydu ne de bir dans gösterisiydi.Yüksek bir platformda oturan 8 kişi(Amsterdam Viyolonsel Sekizlisi) viyolensel çalarken 4 bayan 4 erkek dansçı da özellikle vücutlarını kullanarak çeşitli kareografiler sergilediler(Aslında erkekler 3 kişi olduğu için hem simetrik hareketler hem grupsal davranışlar olmadı.).

Açık söylemek gerekirse beklediğim kadar etkileyici bir gösteri değildi.Oyun içinde yapılan hareketler bir anlam bütünlüğü içindeymiydi tam anlayamadık(belki de bu etkilenmememizin en önemli sebebiydi.)Yine de benzeri pek olmayan bir gösteri seyretme ve zaman zaman insanın içini ürperten viyolensel sesleri açısından güzel bir geceydi.

Etkinlik link'i http://www.rotterdaministanbul.com/ .Gösteri hakkında daha ayrıntılı bilgi ise http://www.rotterdaministanbul.com/ adresinde.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ortalamanın Sonu

Çocuk Aktivite Merkezleri

Can Yayınları-Mini Kitap Serisi