Jurassic Land


 İnsanları kendine çekme konusunda Forum İstanbul diğer AVM'lerden bir adım önce gibi. Turkuazoo'ya ek olarak açılan Jurassic Land ağırlıklı olarak çocuklara yönelik olmasıyla birlikte bazı bölümleri ile yetişkinlerin de ilgisini çekebilecek bir yer olmuş.

Jurassic Land'a girişte sizi önce müze bölümü karşılıyor. Etkileyici bir biçimde aydınlatılmış bölümlerde çeşitli dinazor iskeletleri, yumurtaları ve rölyefler görebiliyorsunuz. Bu parçaların hangi dinazor türüne ait olduğu, o türün ne zaman ve nerelerde yaşadığı gibi bilgilerle de sunulmuş. Bu bölümde en az iskeletler ve rölyefler kadar dikkat çekecek başka bir özellik de dünyanın oluşumu ile bilgilerin olduğu yer. Pangeadan(kıtalar ayrılmadan önceki tek kara parçası) günümüze kadar kara parçalarının hangi süreçlerden geçtiğini de görebiliyorsunuz. 

Sonrasında geçilen Bilim Merkezi için esas aksiyonun başladığı yer diyebilirim. Öncelikle son dakika gelişmesi olarak bildirilen haber bültenlerinde, biraz sonra geçilecek bölümler için bir ön senaryo hazırlılığı yapılıyor. Sonrasındaki ilk durak 4D sinemanın olduğu yer. Senaryo gereği İstanbul yakınlarında bulunan ve dinazorların yaşadığı bir adaya Juracopter ile yolculuk yapıyorsunuz. Gözlüklerle 3. boyuta geçen film, araştırma aracı içindeki yolculuktaki tüm sarsıntıları,hareketleri ve ısırıkları! hissettiren hareketli koltuklarla 4. boyuta tamamlanıyor. Bence küçük çocukların kesinlikle alınmaması, yetişkinlerin ise kesinlikle gitmesi gereken bir bölüm. Sinema gösterimi 5 dakika sürüyor ama daha uzun süremez miydi düşüncesi ile yerinizden kalkıyorsunuz.

İlerleyen bölümler, ada üzerinde hayatlarını devam ettiren dinazorların yaşamlarının bilim merkezi tarafından ne şekilde izlendiğini anlatıldığı bir senaryo gereceğince devam ediyor. Daha çok çocuklara yönelik olan bu bölümler, dinazorların yumurtadan çıkışı, yumurtaların durumları ile ilgili yapılan kontrollerin, dinazorlara ne şekilde sağlıksal müdahelelerin yapıldığı Kuluçka Ünitesi ve Veteniner Ünitesi ile devam ediyor. Uysallar Ünitesi ve Vahşiler Ünitelerinde de çeşitli dinazor türlerinin hareketli maketlerini görüp onlara daha yakından bakma şansı elde ediyorsunuz. Tüm bu bölümler bir rehber eşliğinde geziliyor ve sanırım rehberde bulunan bir kumanda ile özellikle son 2 bölümdeki dinazırların hareketleri ve tepkileri kontrol ediliyor.

Jurassic Land, bu tarz diğer yerlere göre nispeten daha iyi olan hediyelik eşya bölümü ile sona eriyor. Hediyelik eşya bölümünde hem çok çeşitli hem de temaya uygun ürünler bulabiliyorsunuz. Kendinizin seçeceği bir arka plan ile dinazorlar alemine gitmiş izlemini verebileceğiniz bir fotoğraf çektirme bölümü de mevcut.

Bir paragraf da Jura Cafe için açalım. Jura Cafe iyi bir fiyat/performans özelliğine sahip, kaliteli hizmet alabileceğiniz bir mekan olmuş(Maçtan maça fark ediyor mudur bilmiyorum ama içerideki televizyonlarda Lig TV yayını vardı.).  Ayrıca Jurassic Land bileti sahiplerini de indirim uyguluyor.

Web adresi http://www.jurassicland.com.tr, bilet fiyatları tam 28 TL, indirimli 22 TL olarak belirlenmiş. Aileler için özel indirim paketleri de var. Sonuç olarak yaklaşık 1.5-2 saatin geçirilebileceği, 5-6 yaşlarında nerede olduğunu daha iyi anlayabilecek bir çocukla gidildiğinde daha fazla zevk alınacak bir mekan olmuş Jurassic Land(4D sineması süresi biraz daha uzatılabilir.).

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ortalamanın Sonu

Çocuk Aktivite Merkezleri

Can Yayınları-Mini Kitap Serisi