Dört Mevsim Konağı ve Abant


Henüz çocuk sahibi olmamış, kanları hızlı akan ve haftasonlarını aktif geçirmek isteyen bazı arkadaşların çağrılarına olumlu cevap vererek kendi çapımızda küçük bir kaçamak yaptık ve sonuçta memnuniyet verici ve bir yazı konusu olmaya değer 2 güzel gün geçirdik.

Üniversite yıllarında okulun Gezi Kulubü ile gidişimden sonra bu Abant'a 2. gidişimdi . Zaman kısa ve yapılacak/gezilecek yerler çok olunca planı iyi yapmak gerekiyordu. Tabi bu planın en önemli parçası da kalınacak yer. Sağolsun ilgili arkadaşların araştırmaları sonucunda Abant Dört Mevsim Konağında kaldık. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, bulunduğu yere göre gerçekten iyi hizmet veren bir yer. Adı konak olsa da 2 farklı binadan oluşuyor. Binaların birisinde 9 oda var ve bu bina daha çok tek aile olarak gelenler için tasarlanmış. Bizim kaldığımız diğer diğer bina ise daha çok grup şeklinde gidenler için tahsis edilmiş. Grupların konaklaması için bu binanın 2. katı ayrılmış. Bu kat 4+1 ev olarak düşünülebilir. Kat kapısından girdikten sonra sizi hol/antre karşımı bir alan karşılıyor ve 4 odanın kapısı da bu bölüme açılıyor. Grup olarak gidildiğinde herkes kendi odasında kalıyor ama oyun oynamak/muhabbet etmek gibi faaliyetler için girişteki bu alan çok uygun. Farklı alternatif olarak bizim yaptığımız gibi diğerlerine göre daha büyük olan odada da toplanılabilir. Odalar küçük olmakla birlikte hepsinin içinde banyo var ve odaları gerçekten de internet sitesindeki fotoğraflardaki gibi teslim alıyorsunuz(Ki bu not kendi sitelerinde de belirtilmiş). Odaların temizlik,ısınma gibi özellikleri lüks otelleri aramayacak cinsten. 75 TL olan haftasonu ücreti konaklama ve kahvaltıyı içeriyor. Kahvaltı bir köy ortamında bulunabilecek tüm çeşitleri içeriyor. Siz yedikçe tabaklar hemen dolduruluyor O bölgedeki diğer bu tarz pansiyon tarzındaki yerler hakkında bir bilgim yok ama kalınacak en iyi yerlerden birisidir diye düşünüyorum. Konağın internet sitesi şu şekilde: http://abantdortmevsimkonagi.com/index.php   Konağın sahibi ve işletmecisi olan Şerafettin Bey emekli bir imammış. Mesleğinin getirdiği özellikleri nispeten işletmesine de yansıtmış. O yüzden burası alkolsüz bir müessese. Bu konuda kendi başınızın çaresine bakmaya niyetlenseniz de, işletme sahibine azami saygı göstererek, konaklayan kişileri rahatsız etmeden davranmanız gerekiyor. 

İnternet sitesinde bulunan Gezilecek Yerler bölümünde görülebileceği gibi o bölgede gezme amaçlı dolaşılabilecek yerlere olan yakınlığını da hesaba kattığınızda gönül rahatlığı ile kalınabilecek ve mennuniyetle ayrılınabilecek bir yer Dört Mevsim Konağı. 


Bir paragraf da oralara gitmenin birince amacı olan Abant Gölü için açmak gerekiyor. Dört Mevsim Konağı ile Abant Gölü arası 8 km. Asfaltlanmış bu yolu kısa bir süre içinde alıp göle ve tabiat parkına varabiliyorsunuz. Tabiat Parkına giriş sırasında verilen broşürde de görüleceği gibi gölün etrafında konaklanabilecek oteller ve yemek yenilecek restoranlar var. Ama gölün etrafında yürüme ve at binme haricinde yapılabilecek başka bir sosyal etkinlik yok. O yüzden buraya gidişte amaç doğa ile başbaşa 1-2 gün geçirme ve kafan dinleme haricinde bir şey ise beklentiler karşılanmayabilir. Gittiğimiz tarihte sonbaharın bütün özelliklerini gösteren bölge eminim her mevsimde ayrı bir güzel oluyordur. İstanbul'un keşmekeşinden uzaklaşıp, 1-2 gün temiz hava alıp kafa dinlemek için birebir bir plan oldu Abant Dört Mevsim Konağı konaklaması ve Abant Gölü gezisi.

NOT: Biraz zaman arttırdığımız için tabiat parkının içinden geçerek Mudurnu'ya gittik. Yok çok kötü olduğu için gidiş ve dönüşte bayağı zorlandık. Ayrıca tavuk yeme gibi bir niyetiniz yoksa Mudurnu ziyareti çok da matah bir şey değilmiş. Ama dönüşte yolu uzatma pahasına yaptığımız Gölcük ziyareti hakkını verdi. Belki çevresinin daha kısa olmasından kaynaklanıyor ama bence Gölcük Milli Parkı Abant'a göre daha dingin ve huzur verici bir ortam sunuyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ortalamanın Sonu

Çocuk Aktivite Merkezleri

Can Yayınları-Mini Kitap Serisi