Sahi Beni Neden Almadılar?


Özellikle üniversite yıllarında takip ettiğim isimlerden birisiydi Serdar Akinan. Sonra zaman içinde SkyTurk izleme imkanım olmayınca kendisini de takip edemez olmuştum. Meğer o da bu süre içinde çok da standart bir hayat yaşamamış. İşte Sahi Beni Neden Almadılar? kitabında özellikle son 8-10 yıl içinde başından geçenleri anlatıyor.

Kitabın başlangıç bölümünde, Akinan'ın Ergenekon Davası'nın çeşitli dalgaları ile gündemde olduğu dönemlerde kendisine gelen bir istihbarat ile amiyane tabirle son anda paçayı nasıl kurtardığını anlatıyor. Anlatısının merkezine belki kendini yerleştiriyor ama aslında benzer zamanlar geçiren birçok kişinin duygularının dışa vurumunu yapıyor. Bu bölümde anlatılanların %10'u bile doğru olsa hukuki açıdan yer yerinden oynamalı ama neyse.

Sonraki bölümlerde aslında Ergenekon Davası kapsamına alınan kişilerin o kapsama neden girdiklerini tarihsel süreci ile bildiğini belirtse de muhtemelen malum sebepler yüzünden çok da ayrıntı vermiyor. Yıllardan beri çeşitli medya kurumlarında üst kademelerde yer alan, üst kademelerde yer almasına rağmen sürekli sahada bulunma isteğinin peşinden giden Akinan'ın, (özellikle bu şekildeki bir engelleme sebebi ile de) gazetecilik yapamamasından dolayı yaşadığı sıkıntıları kitabın konuları arasındaki geçişlerde çok iyi anlıyorsunuz. Meslek hayatında başından geçenleri anlattığı bölümlerde uzun zamandır işini yapamamanın verdiği mutsuzlukla biraz geçmişe dönüp kendi kendini tatmin çabasını görebiliyorsunuz. Eminim kendisi sayfa sayısı çok daha fazla olacak bir kitapta dünden değil de bugünün konularından uzun uzadıya bahsetmek isterdi.

Kitabın sonunda da belirttiği gibi mevcut çalışma kanalları kapatılmış olsa da günümüzün alternatif iletişim kanallarından halka ulaşıp kendini ifade etmeye devam ediyor. Akinan twitter üzerinden ve farklı ama içinde bulunduğu duruma en uygun bir yöntemle http://vagus.tv/ üzerinden mesleğini devam ettirmeye çalışıyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ortalamanın Sonu

Çocuk Aktivite Merkezleri

Can Yayınları-Mini Kitap Serisi