Legoland


Akvaryum ve Jurassic Land yetmemiş olacak ki Forum İstanbul bir oyun merkezine daha ev sahipliği yapmaya başlamış, tam adıyla Legoland Discovery Center. 

Bizim ufaklığın 5 yaşına yaklaşması ve yavaş yavaş legoya ilgi duymaya başlaması ile birlikte, Legoland bizim için gitmesi kaçınılmaz bir yer olmuştu. Biz de aile boyu farklı bir gün yaşama beklentisi ile Legoland gezimizi gerçekleştirdik, dönüş yolunda bir sonraki gezinin ne zaman yapılacağının pazarlıkları yapılıyordu. 

Bilet fiyatları yetişkin için 41 TL, çocuklar için de 33 TL olarak Türkiye standartlarının üzerinde. Çocuklar kendi fiyatlarının karşılığını fazlası ile çıkarıyorlar, yetişkinlerin durumu ise içlerindeki çocuğun durumuna göre değişir. İlk zamanlarda içeri çocuksuz yetişkin alınmayacağı açıklanmıştı, ama bu uygulamadan çabuk ve bence yerinde bir kararla vazgeçilmiş.

Girişte yapılan kısa bir bilgilendirme ve greenbox formatlı resim çekiminin ardından ilk bölüm olan Fabrika Turu ile Legoland gezisi başlıyor. Kısa bir interaktif oyun ve fabrika bilgilendirmesinin ardından Krallık Macerası Lazer Oyunu bölümüne geçiliyor. Raylar üzerinde hareket eden bir arabada bulunan lazer tabancaları ile kısa bir tünel turu atılıp, örümcekleri ve düşmanları vurup prensesi kurtarmaya çalışıyorsunuz. Özellikle çocuklar için sıra dışı bir deneyim. Sanırım tünelde yol alırken de resim çekme planlanmış ama bizim gezimizde böyle bir özellik göremedik. Bu bölümün çıkışında ilk girişte çekilen fotoğraflar farklı arka fonlar ile size gösteriliyor. Yapılan montajlamanın sıradan olduğunu söyleyebilirim. Sonraki bölüm; önce İstanbul sonra da dünyanın diğer önemli şehirlerinin en bilinen yerlerini legolar ile inşa edilmiş hallerini görebileceğiniz Mini Land. Burada bulunan gizli tünel ve vitrinlerin önünde bulunan düğmeler ile legodan yapılmış bazı taşıtları hareket ettirme özelliklerini saymazsak çocuklardan çok yetişkinlere hitap eden tek bölüm burası diyebilirim. (İstanbul'un önemli yerlerinin gösterildiği bölümde yol yapım çalışması olmasını çok manidar buldum.) Bir sonraki bölümde; Merlin'in Çırağı, atölye, 4D sinema ve Lego Yarışçıları- İnşa Et ve Test Et alanları yer alıyor. Belli bir yaşın üzerine hitap ettiğini düşündüğümüz için atölye bölümüne girmedik. Merlin'in Çırağı için modern atlı karınca diyebilirim, tek farkı pedal çevirme hızınıza göre yüksekliğinizi kendinizin belirleyebilmesi. Lego Yarışçıları- İnşa Et ve Test Et ve ortada bulunan lego havuzlarında çocuğunuzun hayal gücüne göre kendi istediğini yapmasına imkan vermek en iyi alternatif. 4D sinema hakkını veriyor diyebilirim. Biz Legends of Chima'yı seyrettik. 3 boyutlı gözlük ve hareket etmeyen koltukların olduğu sinemada gösterim; su, duman ve ışıklar ile destekleniyor. Üst katta da Duplo Village, Olivia's House, Yangın Akademisi, cafe ve doğum günü kutlama alanı var. Olivia's House daha çok kız çocuklarına yönelik ve kareoke yapılabilen bir yer. Duplo Village'te küçük bir kaydırak ve büyük ebatlarda legolar var. Standart AVM'lerdeki çocuk oyun alanı formatında olan Yangın Akademisi'nde ufaklığın son enerjisini de harcadıktan sonra tekrar alt kata inip alışveriş bölümü ile gezinizi sonlandırabilirsiniz.  

Biletlerin internet üzerinde alınmasında % 10 indirim uygulanması ve yıllık üyelik gibi özellikler yurtdışı menşeili olmasını gösteriyor. Ayrıca Sealife Akvaryum ile ortak bilet alıp iki yere ayrı ayarı gitme durumunda verilecek bilet ücretinde ciddi anlamda indirim elde edebiliyorsunuz. Çalışanlar genç ve gayet ilgililer. Alışveriş mağazasında bol çeşit var ama fiyatlarda herhangi bir indirim bulunmuyor. Herhangi bir lego oyuncağını farklı bir yerden ne kadara alırsanız burada da o fiyata alıyorsunuz. Bir de girişte verilen bir gizli görev kitapçığı var. Ziyaret edilen her bölümün çıkışında bulunan damgalar ile kitapçığın ilgili sayfalarını işaretlerseniz alışveriş mağazasında sürpriz bir ödül alabiliyorsunuz. Ödül olarak kitapçığın kolye kısmına 5 adet renkli madalyon takıyorlar. Sonuç aşağıdaki gibi oluyor.


Eğer içinizde legoya karşı ufak da olsa bir ilgi varsa ve çocuğunuz da lego ile oynamaya başlamışsa kesinlikle gidilmesi gereken bir yer. 2-3 saatliğine de olsa günlük hayatın dışına çıkarak kendiniz için farklı bir şey yaptığınızı hissediyorsunuz. Gidilme sıklığı ile ilgili olarak net bir yorum yapamayacağım. Aradan belli bir süre geçtikten sonra, çocuklardan gelen baskı ile de tekrar gidilebilir ama içerideki bölümlerde değişiklik yapılmazsa bir sonraki gidişte çocuklar da sıkılabilir diye düşünüyorum. Yine de bir sosyal etkinlik yaparken çocukların gelişimine en üst dereceden katkı yapabilecek bir yer olarak Legoland'in İstanbul'da var olması bile insanda tekrar gitme isteğini canlı tutuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ortalamanın Sonu

Çocuk Aktivite Merkezleri

Can Yayınları-Mini Kitap Serisi