İmamlar Ve Haramiler Medyası



Bu, Sabahattin Önkibar'ın Takkeli Firavunlar ve Büyük Siyasi Sırları kitabından sonra çıkardığı 2. kitap. Muhtemelen ilk kitabın satışının iyi olması ve Önkibar'ın bu konularda daha anlatacak çok şeyinin olmasının bir araya gelmesi ile bu kitap da ortaya çıkmış ve çok da iyi olmuş. Yazarın bu tarz kitapları yazmaya devam edeceğini düşünüyorum.

Bu kitap adından da anlaşılacağı gibi medya dünyasına odaklanmış. 1990'ların sonları 2000'lerin başlarında medya dünyasındaki hareketlenmeler ve el değiştirmeler  ile başlayıp günümüzün havuz medyasına kadarki süreçte yaşananları; yazarın konumu ve iş tanımı gereği sahip olduğu ekstra bilgilerle desteklenmiş olarak okuyabiliyorsunuz. Tabi hemen hemen her olay aynı zamanlardaki siyasi gelişmelerle ilişkilendirilerek anlatılıyor.

Ulusal Kanal'da program yapan ve ulusalcılık seviyesinde mevcut hükümete muhalif tutuma sahip Sabahattin Önkibar'ın siyasi yaklaşımı kitabın satır aralarında kendi çok net hissettiriyor. Hükümete yakın kişileri ve kurumları acımasızca eleştirirken muhalif cenahta bulunan ve kendisine göre yanlışları olan kişilere(özellikle Tuncay Özkan'a) de dokundurmadan geçmiyor. Bu eleştirilerini de lafını hiç esirgemeden yapıyor.

İlk kitapla ilgili yazımda belirttiğim daha iyi bir editöryal yaklaşım olmalı ve konular daha kronolojik anlatılmalı görüşümü bu kitap için de yineliyorum. Bir çok kez üzerinden geçilen ve internette rahat bir şekilde bulunabilecek 17-25 Aralık tapelerine kitapta uzun uzun yer verilmesini de gereksiz buldum.

Kitap genel olarak son 20-25 yılı kapsadığı ve sürekli gündemde olan kişiler, kurumlar ve olaylar anlatıldığı için okuyucuyu sıkmadan kendini okutuyor. Bu zamanda böyle bir kitabı kim yayınlamış olabilir sorusuna ezberden cevap vermemizi sağlayacak Kırmızı Kedi Yayınlarından çıkan kitabın ücreti de 15 TL. Kitabın sonunda son zamanlarda aldığı ve son kez ertelenen mahkeme cezalarından yakınan yazara bir dava da bu kitaptan açılmayacağını umarım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ortalamanın Sonu

Çocuk Aktivite Merkezleri

Can Yayınları-Mini Kitap Serisi